Architecture of the Taboo és una base de dades de cinema, literatura, assaig, art, TV i notícies que tracten l'incest entre mare i fill, que té la finalitat de fer un estudi acadèmic sobre com s'expressa en la societat i la cultura aquest fenomen poc conegut. El contingut és sovint explícit i pot ferir la sensibilitat d'algunes persones.

Architecture of the Taboo is a database of film, literature, essays, art, TV and news that deal with incest between mother and son, which aims to conduct an academic study on how this is expressed in society and culture little known phenomenon. The content is often explicit and may hurt the sensibilities of some people.

diumenge, 14 de maig de 2023

La morte della Pizia
La morte della Pizia (2023), de Friedrich Dürrenmatt,
dirigida per Giuseppe Marini.

Patrizia La Fonte (Pizia, Giocasta i l'Sfinge) i
Maurizio Palladino (Tiresia i Edipo)

Estrenada el 9 de maig al Teatro Belli de Roma
 La morte della Pizia és una adaptació teatral de Giuseppe Marini de Das Sterben der Pythia (La mort de la Pítia) és un relat de l'escriptor suís en llengua alemanya Friedrich Dürrenmatt publicat dins del recull Der Sturz (1971). Dürrenmatt li dona la volta al mite d'Èdip i Iocasta, i ens presenta una mare i un fill satisfets de mantenir relacions sexuals i viure intensament com a parella. Però a diferència de la tragèdia de Sòfocles, es descobrirà que no són mare i fill. Això vol dir que no hi ha incest? No. Èdip matarà el seu pare, que no és Laius, i cometrà incest amb la seva mare, que no és Iocasta, sinó l'Esfinx.

Vegeu Das Sterben der Pythia per a una àmplia anàlisi d'aquesta obra.